Etusivu

Haanpäästä

Käsiohjelma

Arviointeja esityksistä  

...akka on armoton...

Ville Vehviläinen

TAULA-MATTIEN MERKITYS JA TARKOITUS

"Haanpään jutuissa on ajattomuuden leima. Jutuista lukijalle välittyvä sanoma ei ole jämähtänyt puhuttelemaan vain niiden kirjoittamisen aikoihin eläneitä ihmisiä, vaan niistä löytää jokaisella lukukerralla jotakin koskettavaa... Näyttelijä Jarmo Tulosen Elämän keinot loihtii Haanpään jutuista esille sen olennaisimman: ihmisenä olemisen ja elämisen kauneuden, karuuden ja monimutkaisuuden."

Anneli Laukkanen  Siikajokilaakso

Viereisessä kuvassa kärvistelee muijaansa sydämistynyt Ville Vehviläinen. Hän ottaa mittaa miehuudestaan ja sisunsa kestävyydestä. Siinä on kaksi kovaa vastakkain: arktinen pakkasyö ja Vehviläisen Ville. Kolmas voimatekijä on Villen vaimo...

Miten Villen käy? Tämän ja monta muuta hyvää tarinaa kertovat Teille Taula-Matit.


Taula-Matit on teatteriammattilaisten muodostama ryhmä, jonka tarkoitus on tuoda hyvää näyttämölle sovitettua kirjallisuutta sinnekin, missä ei välttämättä teatteritaloja ole. Lisätietoja käsiohjelmassamme.

Elämän keinot perustuu mestari Pentti Haanpään teksteihin. Olemme kiertäneet kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea Utsjoelta Kotkaan ja vastaanotto on ollut kaikkialla  hyvä.


TIETOJA ESITYKSESTÄ

Esitystä varten tarvitaan tila, jossa on sähkö ja jonka saa ainakin osittain pimennetyksi..

 

Esitys 1. Kesto 1 tunti 15 min ilman väliaikaa. Sisältää 7 juttua ja laulut.

Esitys 2. Kesto väliaikoineen n. 2 tuntia. Sisältää 10 juttua ja laulut.

Esitys 3. Koululaisesitys 45 minuuttia. Joillakin kouluilla olemme opettajien pyynnöstä kertoneet teatterialan ammateista ja koulutusmahdollisuuksista. Tietopaketti " Teatteri tutuksi" on kuulunut samaan hintaan kuin esitys.