Kusiaisen valtuudet on Veikko Huovisen tuotantoon perustuva tarinatuokio, jossa tarkkaillaan elämää ja ihmisiä näkökulmasta, jolla Huovinen on riemastuttanut, ärsyttänyt ja herättänyt ajatuksia lukijoissa jo yli viisikymmentä vuotta.

Jos Havukka-ahon ajattelija on huolissaan ihmiskunnasta, joka ei aina tajua mitä tekee ja on vastuuton, vaikkei ihmisellä ole tässä avaruudessa kuin kusiaisen valtuudet, niin ihannetyttö Hildur puolestaan miettii Euroopan suurkaupungissa, mistä saisi jotain purtavaa. Teoreetikko Perttala innostuu milloin mihinkin harrastukseen, PR-mies Pääkkönen epäonnistuu korruptioillallisten kanssa, kaksi merikotkaa pohtii maailman menoa... Huovisen maailmat avautuvat humoristisina, välillä ymmärtävän lämmön täyttäminä vuoroin satiirinen tai ironinen näkökanta kuvauksessa.

“Vain harvat näkevät eron suuren ja julman ja pienen leppoisan hulluuden välillä!”

Marcus Aurelius: ”Älä harmittele mielessäsi asioiden kulkua, eivät ne piittaa sinun harmittelustasi. Kuinka naurettavaa ja turhaa onkaan hämmästellä mitään mitä elämässä voi tapahtua.”

Veikko Huovinen: ”Vastalause! Minä ainakin taivastelen, hämmästelen ja arvostelen tapahtumien kulkua niin kauan kuin elän. Pitäisikö kaikki myhäillen hyväksyä ja mennä kuin tukki koskessa.”

 

Ensi-iltansa Kajaanin runoviikolla 9.7.2005 saanut Kusiaisen valtuudet koostuu pääasiassa Veikko Huovisen lyhyistä erikoisista, joten esityksen pituus on muunneltavissa tilaajan tarpeiden mukaiseksi.

 

            Ohjaus: Aleksander Anria

            Musiikki: Juha Hentunen ja Kari Makkonen

            Esittäjä: Jarmo Tulonen

            Juliste: Juha Hentunen

            Lavastus: Sirpa Ruuska-Tulonen ja Jarmo Tulonen

 

 

 

Yhteystiedot

Jarmo Tulonen

Sutelantie 221

48400 Kotka

040 865 4762

email: jarmo.tulonen@teatteritaulamatit.fi

www.teatteritaulamatit.fi